Desert batoane Nuga cu ciocolata

de madi_marin in Prajituri, 8 Apr 2018 | 3114 vizualizari

 

,,Bunatati de Paste,,

 

INGREDIENTE

  • Tava 25/35 cm:
  • 4 albușuri
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri rase de făină
  • 125 g rahat tăiat cubulețe
  • 125 g nucă măcinată mai mare
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • Crema:
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt
  • In plus:
  • napolitane cu lămâie
  • 100 - 150 g ciocolată cu lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert batoane Nuga cu ciocolata:

Preparăm blatul : se bat spumă tare cu un praf de sare, după care adăugam treptat zahărul şi le facem bezea.

 Se încorporează uşor cu spatula făina cernută cu praful de copt, cubulețele colorate de rahat, nuca măcinată, esenţa şi coaja de lămâie.

 Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.

 Coacem 20 de minute la 180 grade C, apoi scoatem la răcit.

 Pentru cremă: topim ciocolata cu frişca lichidă şi untul. Dăm la congelator să capete consistenţă.

 Asamblare : blatul răcit se unge pe o parte cu un strat subţire de ciocolată, apoi se pun deasupra napolitanele tăiate în jumătate ( sa nu fie foarte groase). Întoarcem cu grijă blatul, apoi facem aceeaşi operaţiune.

 Lăsăm pentru jumătate de oră la rece, apoi porţionăm şi înmuiem capetele batoanelor în ciocolată topită.

 Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert batoane Nuga cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bavareza de portocale