Desert baclava rulouri

de Lau in Dulciuri, 21 Noi 2018 | 3366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 400 g nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g zahar
  • coaja de lamaie
  • 200 g unt topit
  • Sirop
  • 200 g zahar
  • 150 g apa
  • 100 g miere de albine
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baclava rulouri:

Foile de placinta dezghetate, le taiem in 2 pe latime.

Fiecare bucata de foaie se unge cu unt topit si se adaugam a 2 bucata de foaie, o ungem cu unt si adaugam nuca amestecata cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie si rulam pe latime, repetam pana ce terminam.

In tava unsa cu unt adaugam rulourile, le ungem cu untul ramas si dam la cuptorul incalzit cca. 20 min.

Intr-o cratita adaugam apa si zaharul cand incepe sa fiarba, adaugam mierea de albine si lasam sa fiarba pana ce devine un sirop mai grosut. Adaugam esenta de vanilie.

Peste rulourile de baclava fierbinti adaugam siropul, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, dupa care dam la frigider 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava rulouri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac