Desert baclava

de Ancutsa in Dulciuri, 15 Aug 2018 | 2574 vizualizari

 

Uneori, lucrurile simple sunt cele mai bune, de aceea am pregătit această baclava simplu, fără ingrediente sofisticate, aşa cum ne-o pregătea mama când eram mici. Iar ai mei au fost tare bucuroşi de surpriza dulce din seara asta.

 

INGREDIENTE

  • 8 foi fine pentru placintă
  • 2 linguri zahăr
  • Ulei pentru uns foile
  • 200 g nucă rumenită şi măcinată
  • 100 g unt
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură coajă de portocală (ţinută în zahăr la borcan)
  • Pentru decor:
  • 50 g fistic
  • Miere, după gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baclava:

 

 Se aduc foile de plăcintă la temperatura camerei.

Fiecare foaie se unge cu puţin ulei şi se împătureşte în două. Se presară nucă amestecată cu zahăr, cât mai spre marginea foii şi se rulează, îndoind capetele spre interior. Se procedează la fel cu restul foilor.

Se transferă rulourile într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se taie în pătrăţele, se ung cu unt la temperatura camerei sau topit şi se dau la cuptor la foc mediu, pentru aprox 20 de minute sau până se rumeneşte.

Între timp, se pregăteşte siropul din apă, zahăr şi coajă de portocală (ţinută în zahăr la borcan), lăsând să fiarbă câteva minute.

După ce se scoate baclavaua din cuptor, se toarnă siropul peste ea, cu atenţie, întrucât este fierbinte. Se lasă să se însiropeze bine, apoi se decorează cu miere şi fistic măcinat.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de coacere: 20 min

Porţii: 8

  

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/baclava.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert baigli cu nuca