Sunt cele mai bune pancakes-uri pe care le-am mâncat și, sincer, am încercat foarte multe rețete. Sunt foarte bune și peste două zile, rămân la fel de pufoase și aromate.
Într-un bol, se vor mixa ouăle împreună cu zahărul, cu un tel. Se va adăuga untul topit, la temperatura camerei. Continuați mixarea. Adăugați extractul de vanilie și laptele, amestecând continuu. Făina, sarea și praful de copt se vor amesteca, apoi, prin ploaie, se vor incorpora in mixul de ouă. Se mixează bine până se obține o masă omogenă.
O tigaie non-aderentă se pune la încălzit, pe aragaz, apoi se unge cu ulei de măsline. După ce uleiul s-a încins, cu un polonic, se va lua o cantitate de aluat și se va introduce ăn tigaie. Se lasă la acea dimensiune pentru a se forma o clătită mai groasă și mai mică. Aluatul se lasă în tigaie, până obține culoarea maro-auriu și până se formează bule de aer pe suprafața exterioară. Se întoarce cu o spatulă și se lasă în tigaie pentru câteva secunde, pentru a se rumeni. Focul de la aragaz trebuie să fie la o pozitie medie, constant.
Se pot servi împreună cu miere, gem.