Dereie (Coltunasi cu dulceata)

de melinduta_1990 in Prajituri, 23 Noi 2011 | 20321 vizualizari

 

Este o reteta din Ungaria

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 ligurita sare
  • 3 oua
  • 100 ml apa
  • pesmet
  • ulei

PT.UMPLUTURA

  • gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dereie (Coltunasi cu dulceata):

Se pune faina intr-un castron si pe mijloc se face o gaura rotunda unde se pun cele 3 oua si sarea.Se framanata, adaugind si putina apa, pana ce devine un aluat un pic cam tare.

Se lasa un pic la odihnit cam o jumate de ora.

Apoi aluatul se pune pe un "fund" de lemn si se intinde o foaie rotunda subtire. Peste foaie se pune gem de prune, se ia foaia de sus si se pune peste gem. Se taie coltunasii.

Se pun coltunasii la fiert.Intre timp se pregateste pesmetul.

Se pune intr-o oala ulei si dupa aia se pune pesmetul si se face prajeala.

Cand coltusanii s-au fiert se strecoara si se pun peste pesmetul prajit.

TIPS-URI

1

este un aluat ca la taietei de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dereie (Coltunasi cu dulceata)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

24.11.2011, 19:51

bun venit!

MIUTA 1

24.11.2011, 23:18

diana_k 1

25.11.2011, 09:55

felicitari pentru rabdare, eu nu am

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiroşte aka colţunaşi