Este absolut delicioasa!
Blat:
Crema:
Decor:
Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul.
Adaugam galbenusurile amestecate cu vanilia si uleiul.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam si pe ea amestecand usor cu o spatula/tel.
Tapetam o tava (35/25) cu hartie de copt si coacem blatul timp de 20-25 de minute in cuptorul preincalzit.(testul scobitorii)
Pentru crema amestecam capsunile taiate marunt cu zaharul si le punem pe foc pana se topeste zaharul(atentie sa nu fiarba).
Hidratam gelatina in apa rece timp de 10 min.
Punem capsunile in robot/blender si le pasam pana devine un piure fin.
Adaugam gelatina peste piureul de capsuni fierbinte si amestecam pana se topeste complet gelatina.
Batem frisca bine cu zaharul pudra si zaharul vanilat.Adaugam iaurtul si amestecam usor cu un tel.
Adaugam si piureul si punem crema intr-o tava (35/25 cm) tapetata cu folie in prealabil.Peste crema punem blatul si dam prajitura la frigider pentru minim 8 ore.
Punem un platou/tava mai mare peste tava cu prajitura si cu o miscare brusca intoarcem prajitura invers.
Portionam prajitura in bucati potrivit de mari(mie mi-au iesit 15) si le decoram cu ciocolata topita ,frisca si capsuni"trase" in ciocolata.
1
In blat am adaugat semintele de la o pastaie de vanilie.