Curcan la cuptor

de marinica68 in Curcan, 2 Ian 2011 | 7363 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan 3-4 kg
  • 500ml vin alb
  • sare 50g
  • piper 50g
  • foi dafin 4-5 buc
  • 1mar
  • 1 pachet unt
  • busuioc
  • boia 5g

   

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

se spala curcanul,se sterge de apa cu un servet de bucatarie

se unge tot curcanul cu unt ,se condimenteaza cu sare,piper boia,busuioc ,dupa aceea se aseaza intr-o tava mare de aragaz pe care se pun doua bucati de lemn ca sa nu se lipeasca de tava si se pune apa in tava

Se introduce in cuptorul bine incins si si se lasa sa se coaca la un foc mic timp de 3-4 ore timp in care se unge din cand in cand cu margarina si vin alb

.Dupa ce s-a rumenit bine se scoate din cuptor si se serveste cu diferite salate chiar si cu hrean cu otet alaturi de un VIN ALB ca sa merga friptura de curcan.POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de curcan cu hribi