Curcan cu mere la cuptor

de Irina in Curcan, 20 Ian 2010 | 15930 vizualizari

 

Am incercat o noua reteta de curcan. Variatiuni pe aceeasi tema...

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe inferioare de curcan si doua aripi
  • 4 mere curatate de coaja
  • 50 ml coniac
  • rozmarin, salvie, tarhon
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • 1 pahar apa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu mere la cuptor:

Se spala si se curata bine pulpele, se asaza intr-o tava impreuna cu merele. Se condimenteaza, se stropesc cu ulei si coniac si se adauga putina apa. Eu le-am pus intr-o punga pentru ca iese carnea mai frageda.

Se introduce tava in cuptorul incalzit in prealabil si se lasa cam o ora si jumatate. Se desface punga, se stropesc pulpele cu sosul din tava si se mai lasa 30 min pana se rumeneste carnea frumos. Friptura se poate garnisi cu felii de mere sau cu legume pregatite tot la cuptor.

TIPS-URI

1

punga se gauraste cu o scobitoare din loc in loc pentru a se rumeni frumos carnea

2

merele ar trebui scoase mai repede din cuptor pentru a nu se deshidrata de tot 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu mere la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Adinuta 1

21.01.2010, 15:10

Oana, eu am citit ca trebuie neaparat replantate ca sa reziste Data viitoare zic sa cumperi pamant bun si niste ghivece mai maricele, ca daca le scoti ai sa vezi ca au multe radacini, se sufoca in cutiutele alea de plastic. Propun sa le mai acorzi o sansa mie mi-au trait vreo 2 luni pana sa plec in vacanta si sa le las de izbeliste.

Irina 1

21.01.2010, 23:17

Hai ca dau tot din casa: coniacul a fost si pe curcan si in paharul bucatarasului...L-a incercat intai( pe el, coniacul) sa nu cumva sa strice gustul curcanului...

Irina 1

21.01.2010, 23:20

Si eu iau condimentele tot la pungi, cutii, dupa cum le gasesc. Ce-i drept ne-ar surade ideea unei mini-gradini de unde sa smulgem cateva firisoare si sa le aruncam gratios in mancare.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata calda de curcan si ardei copti