Cepele le curatam, le taiem marunt si le dam intr-o cratita la prajit. Cand au inceput sa capete o culoare aurie adaugam boiaua.
Adaugam pulpele dezosate si taiate, le lasam 1-2 minute sa se prajeasca, apoi adaugam apa cat sa acopere carnea, acoperim vasul cu un capac si le lasam sa fiarba. Cand carnea e aproape fiarta adaugam mararul taiat marunt si mai lasam sa fiarba 5 minute, dupa care adaugam mazarea si morcovul. Separat, intr-un castron, amestecam 3 linguri de faina cu apa, si dregem sosul la mancare adaugand cate putin in cratita si mestecand incontinuu. Dam intr-un clocot si stingem focul.
Se serveste cu salata de muraturi asortate.
Pofta buna !
1
Ca sa fiarba carnea mai repede am pus in vas o lingurita de inox. La fel procedez si cand am de gatit carne de gaina, in special daca e mai batrana .