Cupe cu crema de iaurt, capsune si piscoturi

de MyCookingLife in Prajituri, 27 Iul 2011 | 8077 vizualizari

 

Odata cu venirea verii, cu greu ne mai apropiem de cuptor, asa ca, deserturile cu fructe, fara coacere sunt perfecte pentru zilele calduroase. Acest desert italian este cat se poate de delicios si arata foarte bine, se prepara simplu si rapid, iar crema este acrisor-dulceaga, motiv pentru care merge de minune cu capsunele.

 

INGREDIENTE

  • 10 piscoturi savoiardi
  • 400 g iaurt slab
  • 120 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • 180 g capsuni (eu am pus 250 g)
  • 1 lingura zahar
  • 4 capsuni pentru decor
  • 4 frunzulite mici de menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe cu crema de iaurt, capsune si piscoturi:

Se spala capsunele si se curata de coditele. Se pun in blender, impreuna cu 1 lingura de de zahar si se mixeaza pana devin crema.

Se freaca iaurtul cu zaharul pudra vanilat. Se bate smantana si se incorporeaza frisca obtinuta in iaurt.

Se taie piscoturile in 3-4. Se inmoaie piscoturile in crema de capsuni. Se monteaza cupele, alternand straturi de piscoturi si crema de iaurt. Se dau la rece, pana in momentul servirii (cel putin 45 minute, ca sa se inmoaie piscoturile).

Se decoreaza cu sferturi de capsuni si frunzulite de menta, inainte de a fi servite.

TIPS-URI

1

Capsunile se pot inlocui cu succes si cu caise, piersici sau alte fructe aromate si zemoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe cu crema de iaurt, capsune si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Capsunica