Foarte bune ! M-am inspirat din reteta lui Emily
Capsunile se piseaza .
Amestecam intr-un bol incapator faina, praful de copt si sarea!
Ouale se bat spuma (albus + galbenus + 1 lg zahar)
Intr-un alt bol mixam untul cu zaharul pana devine cremos (3-5 minute) dupa care adaugam vanilia si ouale batute.
Adaugam in mixul de unt 1/2 din cantitatea de faina, apoi 1/2 din cantitatea de lapte. Adaugam si cealalta jumatate de faina si amestecam pana ce obtinem un aluat omogen si pufos dupa care adaugm si restul de lapte fierbinte, mixand inca 2 min. La final adaugam capsunile si amestecam bine.
Cu o lingura luam aluatul si il punem in forme, lasand un pic de loc sa creasca.
Se coc la cuptorul preincalzit la foc potrivit 30-35 min.
Crema:
200 ml lapte se pune la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva in restul de lapte. Cand laptele fierbe turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa. Crema se lasa la racit. Frisca lichida se bate si se incorporeaza in crema.
1
Se pot face si simple