Cum se fierbe porumbul cu unt si sare

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2013 | 7458 vizualizari

 

Cum se fierbe porumbul. Cred ca nu ar fi trebuit sa trec asa ceva la "retete" dar ma gandesc ca poate le este de ajutor celor care sunt incepatori. La noi in familie se mananca mult porumb fiert (cel copt nu prea ne place) si intotdeauna stropit cu mult unt! Daca n-ati incercat cu unt, nici nu stiti ce ati ratat. ;)

 

INGREDIENTE

  • 6 stiuleti de porumb
  • apa cat sa ii acopere
  • 50 gr. unt topit
  • sare dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se fierbe porumbul cu unt si sare:

Cum se fierbe porumbul. Curatam porumbul de frunze (panusi) si de matase (partea aceea de culoare maro). 

Punem jumatate din frunze pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul.

Asezam stiuletii intregi sau rupti in jumatate (daca sunt prea mari) unul langa celalalt.

Acoperim totul cu restul de frunze ramase, turnam apa cat sa acopere totul si punem la fiert pentru minim 1 ora. Verificam cu o furculita daca bobul este fiert.

Scoatem porumbul din apa, il lasam putin sa se raceasca si il stropim cu unt topit.

Presaram sare dupa gust si papam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se fierbe porumbul cu unt si sare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saleuri cu chimen