Cum se face untul de casa

de Mitinita in Mancare copii, 5 Apr 2011 | 20108 vizualizari

 

Cel mai bun unt pe care l-am mancat vreodata e cel din fotografie si de cand am incercat varianta homemade nu am mai cumparat unt din comert.Aveam si eu reteta postata pe un site in engleza cu scopul de a o incerca,am vazut si pe la Radu Popovici un articol sau chiar reteta si pana la a face unt de casa nu a mai fost cale lunga. Iaurt de casa fac deja de ani de zile, dar unt nu incercasem si nu auzisem pe cineva sa faca.
Eu imi procur laptele de la tarani, nu vreau sa-i fac reclama,dar prefer sa dau un lapte bun copiilor si nu unul care are un continut ridicat de apa. De vreme ce fac iaurt se observa diferenta:)) Am fiert laptele si l-am bagat la frigider. Caimacul care se formeaza deasupra se ia si se aduna intr-un borcan. Eu iau 4 litri de lapte pe saptamana si am strans caimacul 2 saptamani si s-a umplut un borcanel de 400 ml.
Am folosit un stick blender la care am atasat telul.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml de caimac sau smantana dulce
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face untul de casa:

Se pune intr-un recipient inalt,eu am folosit cel de la stick blender.

Incepe sa bati untul.

Dupa un minut obtii o crema,similara la consistenta cu Cremoso din comert.

Initial am crezut ca ajunge,dar parca nu arata bine si vorba aia "bate untul pana iese apa".

Cand incepe sa se separe si se lipeste untul de tel ai obtinut unt.

Prima data nu am aruncat toata apa care a ramas,sa o faceti ca se acreste.

A doua oara am pus untul in proasoape de bucatarie absorbante de unica folosinta si am scapat de surplusul de lichid.

Incercati si nu o sa va para rau!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face untul de casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (31)

Mitinita 1

07.04.2011, 10:33

multumesc Ioana . La noi nu se gaseste smantana la tarani,chiar numai lapte vand si poate niste branza si eu fierb laptele ca e nepasteurizat si mai am si copii mici. Buna ideea cu spalatul,prima oara mi-a ramas putina zeama si s-a acrit.

Mitinita 1

07.04.2011, 10:34

a facut o prietena la blender si a iesit

Anett 1

22.12.2014, 14:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pate de ficat cu morcovi