Cum se face Sosul Alfredo pentru paste

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 23 Mai 2017 | 66964 vizualizari

 

 Sosul Alfredo este un sos alb pentru paste, cu foarte putin ingrediente si extrem de aromat.  

 

INGREDIENTE

  • 60 g unt
  • 300 ml smantana de gatit
  • 1-2 catei usturoi
  • 80 g parmezan ras
  • 80 g pecorino ras
  • 1 praf nucsoara rasa
  • sare dupa gust
  • ½ legatura patrunjel tocat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face Sosul Alfredo pentru paste:

Pune untul la topit intr-o tigaie, la foc mic. Zdrobeste usturoiul si adauga-l deasupra. 

In momentul in care usturoiul a devenit auriu, pune smantana de gatit si rade nucsoara pe deasupra.

Cand a inceput sa fiarba, lasa putin pe foc si adauga parmezanul si pecorino ras si incorporeaza bine.

Potriveste de sare si adauga niste patrunjel proaspat tocat. Pune pastele fierte inauntru si amesteca putin, cat sa se lipeasca sosul de ele.

 

 

TIPS-URI

1

Recomand un catel de usturoi. Daca va place un gust mai intens totusi, puteti pune doi.

2

La servire, puteti adauga extra parmezan daca doriti.

3

Exista variante de Alfredo in care se pune vin alb, sau ceapa verde, galbenus de ou sau o cantitate considerabila de piper. Aceasta e varianta mea, si spun ca merge de minune cu paste sau cu pui. Si e rapid ! Extrem de rapid !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face Sosul Alfredo pentru paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

pe 14.05 la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

pe 14.05 la 13:34

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

pe 14.05 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Păstăi cu usturoi și mărar - Rețeta simplă și gustoasă