Cum se face coliva

de ralu_ca in Dulciuri, 7 Iun 2014 | 6138 vizualizari

 

 Cum se face coliva

 

INGREDIENTE

  • 2 kg arpacas
  • 1 kg zahar
  • apa
  • zahar vanilat
  • vanilie
  • zahar pudra
  • 1 lingura sare
  • nuca macinata
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva:

Cum se face coliva. In primul rand alegem arpacasul, dupa care prima oara turnam apa fiarta peste el. Il amestecam cu o lingura mai speciala ( cu coada mai lunga ) pana se ridica deasupra impuritatile. Mai lasam cateva minute, dupa care scurgem apa. Mai turnam de cateva ori apa rece peste arpacas, pentru limpezire.

Intr-un ceaun cu apa fiarta punem arpacasul astfel incat acesta sa fie foarte bine acoperit de apa ( cam inca o data ). Punem la foc potrivit si din cand in cand mai "bag" lingura pe sub arpacas.

Intotdeauna sa avem un ibric cu apa fiarta langa noi, pentru ca s-ar putea sa mai avem nevoie.

Cand e aproape fiarta adaug zaharul si sarea si mai las sa fiarba cateva minute. Apoi se amesteca cu nuca, lamaia rasa, vanilia si zahar vanilat daca considerati ca vreti mai dulce.O lasam la racit pana dimineata.

Pe un platou punem coliva, apoi nuca macinata si zaharul pudra. Se orneza si cu bomboane de ciocolata sau miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura felii de London