Cum se face coliva

de elena1988 in Dulciuri, 4 Noi 2010 | 44891 vizualizari

 

 Cum se face coliva

 

INGREDIENTE

  • 1 kilogram arpacas
  • 1 pachet cacao
  • 1 pachet cocos
  • 800 grame zahar
  • 1 kilogram nuca macinata
  • dupa gust bomboane colorate
  • dupa gust coaja de lamaie
  • 1 bucata esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva:

Cum se face coliva. Arpacasul se pune la fiert in apa cu putina sare, ca sa vedem daca arpacasul sa fiert se face proba cu lingura, iei o lingura de lemn si o infingi in mijlocul oalei daca lingura sta in picioare( dreapta) si nu cade inseamna ca sa facut, dupa ce ati pus arpacasul pe foc dupa 10 minute punem si zaharul.

La sfarsit cand arpacasul sa fiert se pune romul si coaja de lamaie, si nuca macinata si se lasa la racit, este bine sa se faca cu o zii inainte de a fii dusa la biserica nu mai devreme ca altfel se acreste.

A doua zi de dimineata se pune coliva intr-o farfurie se da forma si se pune un strat subtire de pesmet , se imbraca coliva in cocos si crucea se face din cacao, sau se imbraca in cacao si crucea din cocos, se orneaza cu bomboane colorate si cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

onuta 1

04.11.2010, 23:55

ufff.este buna dar se pregateste in momente triste.

elena1988 1

25.02.2011, 19:46

coliva 1

17.05.2013, 22:38

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert napolitane cu gem si nuca