Cuiburi din paste cu legume aromate

de anuta in Paste, 15 Mai 2019 | 2491 vizualizari

 

retete pentru mese in familie
Un aperitiv simplu si delicat!

 

INGREDIENTE

  • 5 cuiburi din paste ,,taitei cu 8 oua"
  • o bucata mica de afumatura
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • amestec de condimente uscate
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel mare e usturoi
  • 1 ardei rosu
  • o mana de broccoli fiert
  • o mana de mazare prefiarta
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi din paste cu legume aromate:

Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si, cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera sau in lingura speciala pentru paste (pentru a ramane pastele in forma de cuib), le lasam sa fiarba cca 5 minute, apoi le scoatem, lasam sa se scurga apa bine si le asezam in forma de briose.

Incingem un pic de ulei de masline si calim afumatura taiata marunt impreuna cu ceapa rosie taiata julien, usturoiul maruntit, ardeiul taiat cubulete, adaugam si broccoli cu mazarea, saram, piperam si condimentam, dupa preferinta. Umplem cuibuletele de taitei cu aceasta umplutura, infoind un pic cosuletele cu o furculita, pentru a curge umplutura si intre paste, stropim cu un pic de ulei de masline.

Se da forma la cuptor cca 10 minute, apoi scoatem cosuletele dupa ce s-au racit un pic.

Se pot servi asa cum sunt sau cu parmezan ras deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi din paste cu legume aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
''Scoici ''picante