Cubulete cu caramel

de Miha in Prajituri, 21 Sep 2009 | 6242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 200 g faina
  • 150 g unt
  • 100 g nuca macinata
  • 125 g zahar
  • 1 ou
  • Pentru caramel avem nevoie de:
  • 370 ml smantana dulce
  • 30 g unt
  • 200 g zahar
  • 120 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cubulete cu caramel:

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul,un praf de sare si nuca macinata.

Se adauga untul moale si oul.

Se framanta un aluat destul de moale si lipicios,care se pune in folie si se da la frigider pentru o ora.

Aluatul se intinde in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor,la foc mediu,in jur de 15 minute,pana incepe sa se rumeneasca pe margini.

Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga smantana si untul.

Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.

Se intinde caramelul peste foaia de biscuit,dupa care se taie cubulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cubulete cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Miha 1

26.09.2009, 17:10

Multumesc Ionix! Si ma bucur tare mult ca ai reusit!

ionix 1

27.09.2009, 18:32

si eu ma bucur... am avut emotii... hehehe...

alina_paula 1

31.01.2013, 14:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu ciocolata, frisca si sos de zmeura