Croissants

de aziz in Prajituri, 27 Mar 2012 | 6621 vizualizari

 

Uite ca am facut si asta ..cum ce?....aluat pretentios sau cel putin asa suna :)))acum ca mi-a reusit ma laud ca nu-i greu .....uite cum zice Lilik sau Gaby ca na eu am facut o conspectiune de la ele si am ales drumul cel mai scurt ...da ce va tin eu de vorba ca si asa nu ma pricep la vorbulite dichisite .....

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr faina alba
  • un plic drojdie instant
  • o lingurita si jumatate sare
  • 40 gr zahar
  • 2 linguri unt la temperatura camerei
  • 250-280 ml lapte rece
  • 250 gr unt+2-3 linguri faina
  • un ou pentru uns
  • ciocolata neagra 50 gr pentru umplut
  • crema de vanilie
  • gem de prune cu menta si scortisoara
  • gem de caise
  • gem de mere
  • sau cascaval feliat si piept de pui
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissants:

Facem un aluat din faina ,sare,zahar,doua linguri unt,lapte si drojdie.Trebuie sa obtinem un aluat ferm si nelipicios.Invelim aluatul in folie si dam la frigider o ora.

Cele 250 gr de unt rece se pun intre doua bucati de hartie de copt tapetate cu 2 linguri de faina si se intinde cu sucitorul ;marimea cubului,foii de unt o vom modifica abia dupa ce vom intinde foaia de aluat.Se da untul inapoi la frigider.Dupa ce a trecut o ora scoatem aluatul si il intindem pe masa de lucru intr-o foaie dreptunghiulara (n-am masurat )dar de aproximativ un cm grosime ,poate fi si putin mai subtire.Dreptunghiul obtinut se inparte vizula in trei parti.Foaia de unt trebuie sa acopere doua parti din dreptunghi,insa se va lasa cam un cm spatiu pe margine ca atunci cand impaturin aluatul sa nu iasa untul afara.Asa se face ca vom avea unt pe doua parti de aluat si o parte libera ;impaturitul se incepe cu partea de aluat libera care se pliaza peste unt apoi inca odata obtinand astfel un dreptunghi impaturit.Apoi dreptunghiul impaturit il pliem din nou pe lungime vz foto  se pune in folie si se da la frigider o ora.   Eu am lasat cam mult spatiu pe margine dar am scos untul si l-am mai intins pana au ramas pe margine cam un cm liber,fotografie nu am mai apucat sa fac.Toata operatiunea se repeta de 3 ori cu pauze de o ora la frigider .

Ultima oara scos de la frigider facem foaie subtire de jumatate de cm taiem dreptunghiul in doua parti pe lingime si fiecare parte in triunghiuri isoscele pe care le umplem cu ce dorim de exemplu:ciocolata,gem,crema de vanilie mar,nuca,rahat.....etc......atunci cand rulam triunghiurile tragem de varf pentru a se subtia  ...da bine la imagine :)). 

Punem in tava croasantele pe hartie de copt si lasam la crescut o ora sau cum am facut eu in cuptor la 50 grade cu usa deschisa 30 minute .Ungem cu ou batut cu o lingura de lapte si presaram zahar deasupra (eu mi-am adus aminte abia la a doua tava).Incalzim cuptorul la 180 grade si lasam pana se rumenesc.Mie mi-au iesit 22 de croasante.  Cand scoatem din cuptor ungem cu un penson cu sirop de zahar si apa,sau apa si miere de albine....

Daca simtiti ca nu sant destul de explicita intrati la fetele alea pricepute de care va ziceam in introducere si nu aveti cum sa nu intelegeti :))va imbratisez si va invit la o cafea si un croasant aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissants" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

aziz 1

28.03.2012, 17:30

primele au coaja crocanta cand le scoti din cuptor apoi devin fragede astea cu cascaval si pastrama sant crocante am intins aluatul foarte subtire .....

irena 1

28.03.2012, 18:31

F bun !

T I M E A 1

30.05.2012, 17:07

super!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Croissants *200*