Dizolvam drojdia in laptele caldut. Adaugam faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Framantam, dar nu foarte mult, formam o bila pe care o lasam la dospit intr-un vas acoperit cu un prosop de bucatarie, 30 minute. Apoi intindem aluatul intr-un dreptunghi. La mijloc, oblic, asezam untul moale, astfel incat in fiecare margine sa raman neuns un triunghi de aluat. Apoi impaturim fiecare margine. Intoarcem aluatul cu indoitura dedesupt. Apoi incepem o procedura pe care o vom repeta de trei ori. Intindem aluatul intr-un dreptunghi. Il intindem mult pe lungime si foarte putin pe latime. Apoi impaturam aluatul astfel: fixam imaginar mijlocul aluatului. Aducem partea de sus a aluatului pana aproape de mijloc. Facem la fel si cu partea de jos. Apoi indoim aluatul in doua. Il dam la frigider 30 minute. Dupa 30 minute repetam procedura. Dam iar aluatul la frigider 30 minute. Apoi intindem aluatul intr-un dreptunghi de 1 cm grosime. Il taiem in doua pe lungime si apoi in triunghiuri. Asezam pe fiecare triunghi, pe partea mai lata 2 bucati de ciocolata. Rulam din partea mai lata. Asezam croissantele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de ou si putin lapte. Lasam sa mai dospeasca 15 minute. Dam la cuptor la 180 grade C pana se rumenesc frumos. Se lasa la racit acoperite cu un prosop de bucatarie. Pofta!