Crofne banatene

de MotanLaOale in Dulciuri, 30 Noi 2011 | 13016 vizualizari

 

Am vazut facute de Criss, am poftit si am facut. Foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 cana lapte caldut
  • 30g drojdie
  • 60g unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crofne banatene:

Se face maiaua din drojdie, zahar si putin lapte si o mana de faina.

Dupa 15-20 minute cand a crescut maiaua se framanta din toate ingredientele un aluat elastic si nelipicios.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut o ora pana isi dubleaza volumul.

Apoi se intinde o foaie de aproximativ 1 cm, se taie cu paharul sau cu forma si se mai lasa la crescut 30 minute.

Se prajesc in baie de ulei incins, la foc mic.

Cand se pun la prajit se pun intai cu partea de deasupra in ulei. (invers de cum au stat la crescut)

Se prajesc pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Se scot pe hartie absorbanta si se presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crofne banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crofne banatene