Pot să spun că adorăm aceste preparate cu dovlecei, iar eu am început să testez fel și fel de combinații.
Aceste crochete de dovlecei cu somon afumat, au fost cele mai apreciate de până acum și au fost servite calde, cu un sos rece, de usturoi și iaurt.
Sunt foarte bune și reci, sunt bune de luat și la pachet, deci merită preparate.
Curățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari.
Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare.
Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun și sucul lor, doar că vom adăuga ceva mai mult pesmet.
Cine dorește, îi poate scurge.
Tocăm ceapa mărunt, iar usturoiul îl răzuim.
Trecem somonul prin robot, tocăm și pătrunjelul și adăugăm toate ingredientele tocate, peste dovlecei.
Adăugăm și ricotta și ouăle, puțin piper, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm treptat pesmetul, până vom obține o compozitie care se poate prelucra.
Nu trebuie sa fie tare, doar sa fie ușor legată.
Chiar daca este lipicioasă, o lăsăm așa, că se poate prelucra.
Eu am pus aproximativ 125 g pesmet.
Restul de pesmet îl presărăm pe un platou și vom tăvăli crochetele de dovlecei prin el, înainte de a le așeza în tavă.
Ne umezim mâinile și formăm crochetele de dovlecei și somon, apoi le tăvălim prin pesmet și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Le dăm la cuptor, la 180 de grade, până când devin aurii și ușor crocante la exterior, cam 35 de minute.
Le servim apoi cu un sos de usturoi și iaurt, sau după preferințe.
Să vă fie de folos!