Creveti pe pat de legume

de laylalala in Fructe de mare, 23 Mai 2010 | 6097 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 creveti mari
  • 8 cartofi
  • 1 conserva pulpa de rosii decojite
  • un ardei iute
  • sucul de la o lamaie verde
  • ceapa
  • lingurita curry
  • lingurita ghimbir macinat
  • lingura chimen
  • 15 gr unt
  • ulei de masline
  • putin zahar
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti pe pat de legume:

Se spala bine cartofii, se invelesc cu tot cu coaja intr-o folie de aluminiu si se introduc in cuptor timp de 1 ora, la 180°C.
Intre timp se pregateste sosul.Se toaca ceapa si ardeiul.
Intr-o cratita, se pune ceapa, ardeiul, se amesteca cu ghimbirul macinat si se caleste cu putin ulei de masline timp de 2 minute.Se adauga rosiile si curry.Se presara sare, piper, putin zahar si se toarna sucul de lamaie.Se acopera totul cu un capac si se lasa sa fiarba timp de 20 minute.
Se scot cartofii de la cuptor si se taie in 3, pe lungime.
Intr-o tigaie, se amesteca untul cu putin ulei de masline si se rumenesc crevetii.Se condimenteaza cu sare, piper si chimen.
Pe fiecare bucatica de cartof se pune putin sos si cate un crevete. Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

UrsanMihaela

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti saganaki