Imi place foarte mult bucataria thailandeza si azi mi-am propus sa gatesc si eu ceva! O bunatate!
Curatam si taiem usturoiul, tijele de lemongrass, ceapa, galangal si ghimbirul in bucatele mici, pisam si boabele de coriandru si punem totul intr-o salatiera impreuna cu crevetii, sezonand cu sare si piper.
Intr-o craticioara, incalzim putin ulei si punem pasta de curry, amestecam si apoi adaugam zeama de pui si laptele de cocos, apoi si dovkeacul taiat cubulete mici, lasand la foc mic sa fiarba cca jumatate de ora acoperit. Cand e gata, mixam compozitia pana cand dovlecelul e ca o pasta,apoi varsam continutul in alt vas. In vasul in care am fiert, il clatim si punem putin ulei , lasam sa se incalzeasca si pune, compozitia de creveti lasand ptr cca7-8 min la foc iute amestecand des. Varsam compozitia de dovlecel, apoi rosiile taiate felii, sucul de la cele doua lamai, zaharul si ardeiul iute taiat bucati mici, lasand sa fiarba inca 2-3 min. Luam de pe foc, potrivim de sare si adaugam frunzele taiate marunt de coriandru si menta.
Se serveste fierbinte cu garnitura de orez basmati.
1
In loc de zeama de pui fiert, puteti inlocui cu apa fierbinte cu putin knorr
2
daca nu sunteti siguri ca va place, puteti face jumatate din doza(asa am facut eu)