Creveti cu susan

de Brindusa in Fructe de mare, 30 Dec 2009 | 8835 vizualizari

 

Incep sa-mi placa din ce in ce mai mult crevetii. Si aici au un sos dulce-iute-acrisor innebunitor. Reteta asta am luat-o de pe un site care mie imi place foarte mult www.condimenteweb.ro, dar am adaptat-o gustului meu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveti curatati
  • 1 ou
  • 1/2 cana faina
  • 4 linguri susan
  • cate 1/4 lingurita de piper negru macinat, sare, pudra 5 arome (daca ai)
  • ulei pentru prajit
Pentru sos
  • 5 catei usturoi rasi fin
  • 2 cm ghimbir ras fin
  • 2 linguri pasta de susan (tahini)
  • 1 lingura vin de orez (sau vin alb sec)
  • 2 lingurite miere
  • 2 linguri sos soia
  • 1/2 lingurita sos iute de ardei (sau dupa gust)
  • zeama de la o limetta (sau lamaie)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu susan:

Sosul:

Se amesteca bine toate ingredientele (eventual intr-un bleneder). Inainte de a-l folosi gusta sosul, poate iti place mai sarat (adauga sos de soia) sau mai acru (adauga lamaie).

 Crevetii:

Intr-un castron bate bine oul.

Amesteca faina cu susanul, sarea, piperul, 5 arome si pune-le pe o farfurie intinsa

Incinge uleiul intr-o tigaie mare.

Da fiecare crevete prin ou, apoi prin amestecul cu faina si prajeste cate 3 minute pe fiecare parte, la foc mijlociu- mare (pana cand devin aurii). Scurge excesul de ulei punandu-i pe prosoape de hartie.

Serveste crevetii cu sos si eventual cu taietei de orez. Presara ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei cu creveti in sos Bang Bang