Cremwursti in aluat si chifle

de Lorra in Aperitive / Garnituri, 20 Feb 2012 | 6885 vizualizari

 

Pentru diminetile perfecte, un mic dejun perfect !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 250 ml. lapte (caldut)
  • 1 ou + 1 ou pentru uns
  • 25 gr. drojdie
  • sare dupa gust (1 lingurita)
  • 1/2 lingurita zahar
  • 100 ml. ulei pentru framantat
  • 12 bucati cremwursti (de pui)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremwursti in aluat si chifle:

Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul.

Se adauga oul si laptele caldut si se framanta bine bine cu uleiul.

Se lasa la dospit, la loc calduros, pana isi dubleaza volumul.

Pe masa de lucru presarata cu faina, se intinde o foaie de aluat subtire si se taie in dreptunghiuri potrivite cat sa rulam fiecare bucata de cremwursti.

Se aseaza pe tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, se cresteaza fiecare bucata cu ajutorul cutitului, se unge cu un ou batut si se presara seminte de susan.

Se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru circa 20 min. pana devin rumene.

Pentru ca am avut doar 12 bucati de cremwursti, a ramas putin aluat pe care l-am modelat in forma de painici (chifle), le-am crestat, uns cu ou si presarat cu seminte de susan. 

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremwursti in aluat si chifle" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu ciuperci