Cremsnit american

de Zamfira in Prajituri, 1 Apr 2012 | 9188 vizualizari

 

Incercam ceva nou?

Nu seamana cu cremsnitul nostru, dar trebuie sa recunosc, pe mine m-a impresionat. O prajitura foarte interesanta, delicioasa, dulce si pufoasa. Merita incercata!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 galbenusuri
  • 300 gr. zahar pudra
  • 200 gr. faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 13 linguri apa
  • 2 linguri cacao

Crema:

  • 7 albusuri
  • 200 gr. zahar pudra
  • 2 puding vanilie
  • 600 ml apa
  • 2 zahar vanilat

Ornat: frisca si ciocolata rasa

Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit american:

Blat:

Amestecam cele 7 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa, praful de copt (nestins), zaharul vanilat, faina si cacao.

Pregatim o tava pentru prajituri, o tapetam cu hartie cerata si o ungem cu unt. Turnam compozitia in tava.

Nu trebuie sa ne facem griji pentru compozitia  putina, blatul va creste cu siguranta, important este sa intindem uniform compozitia.

Coacem blatul aproximativ 20 minute la foc potrivit. (nu trebuie sa fie coapta definitiv).

Pregatim crema: batem cele 7 albusuri cu putina sare, apoi adaugam incet si zaharul pudra. Trebuie sa obtinem o spuma tare.

Punem apa la fiert,  dizolvam  pudingul cu o mica cantitate din apa pregatita (adica din cei 600 ml). Cand fierbe apa, adaugam pudingul pregatit si-l fierbem 3-4 minute.

Adaugam albusurile batute peste puding (in pudingul fierbinte).

Scoatem blatul din cuptor si turnam crema deasupra. Punem tava in cuptor pentru inca 15 minute (foc mediu spre mic).

Cand prajitura s-a racit, punem frisca si ciocolata razuita.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit american" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (22)

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:41

imi place

jolygina 1

03.04.2012, 19:02

delicios

georgeta76 1

10.04.2012, 09:54

De ce ai folosit apa si nu lapte pentru puding?Se poate folosi si lapte?Astept un raspuns cat mai curand.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu nucă - Super delicioase și extra rapide

pe 18.10 la 13:57

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

pe 18.10 la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]