Crempita Spaniola

de Panacris in Prajituri, 9 Mai 2012 | 6484 vizualizari

 

Ca tot e marea meci in Capitala, am pregatit o prajitura pentru acest moment. Este asemanatoare cu prajitura Desteapta sau Inteligenta, dar in 1995 cand am cules reteta, sub acest nume circula reteta:D

 

INGREDIENTE

  • oua 8 bucati,
  • lapte 1 litru,
  • zahar tos 14 linguri,
  • ciocolata cu lapte 100 g.,
  • zahar vanilnat 4 pliculete,
  • margarina Rama 1 pachet,
  • praf de copt 1 plic,
  • faina 14 linguri,
  • sare iodata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crempita Spaniola:

Margarina se topeste impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilinat si ciocolata. Dupa ce s/a racit, se adauga pe rand galbenusurile de ou, amestecandu/se continuu. Dupa ce /s/a omogenizat crema, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se incoporeaza apoi si laptele. Albusurile se bat spum cu un praf de sare si se adauga la compozitia de mai sus, incorporandu/se usor. Aluatul obtinut, atentie este foarte fluid, se toarna intr/o tava (mai inalta) tapetata cu foaie de pergament. Se introduce tava in cuptorul preincins, se lasa la foc tare, 250 grade, cca. 10 minute apoi se reduce focul la 150 grade si se lasa aporximativ 50 de minute. Dupa ce trece testul cu scobitoarea, se scoate din cuptor si se lasa sa se racesaca in tava. la servire se pudreaza cu zahar praf vanilinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crempita Spaniola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kremschnitt