Inca o reteta din...bunatatile gasite in caietul cu retete al mamei mele....
Unul din deserturile copilariei mele.
Prima data facem foile amestecand foarte bine faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea , omogenizam pina obtinem o coca potrivit de moale. Impartim coca in 4 , intindem foile si le coacem pe rand in tava.
Preparam crema punand la fiert 1 l lapte. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un prag de sare, apoi adaugam 125 g zahar si batem bine pina se intaresc din nou. Galbenusurile le batem bine cu 125 g zahar pina se fac spuma. Adaugam zaharul vanilat, faina si laptele rece(700 ml)treptat. Cand laptele fierbe, adaugam compozitia cu galbenusurile si amestecam repede-repede, imvartind continuu.se lucreaza foarte rapid.
Inmuiem gelatina in 150 ml apa. Adaugam 1/2 din albusuri in compozitia fierbinte, dupa ce am stins focul si cu miscari line incorporam toate albusurile. Adaugam apoi si cealalta 1/2 de albusuri amestecand lin pina le incorporam si pe acestea. Adaugam gelatina inmuiata si omogenizam pina se dizolva toata gelatina.
Aveti grija ca daca doriti sa iasa bine crema trebuie sa va miscati foarte repede si sa aveti toate la indemana.
Punem 1/2 crema intre doua foi , apoi cealalta 1/2 intre celelalte doua foi si dam cremesul la rece. Dupa ce s-a racit il pudram deasupra cu zahar praf.
Pofta mare !
1
Din cantitatile ce le-am dat eu ies doua prajituri.
2
Noua ne plac atat de mult, incat trebuie sa fac mereu doua tavi...