Cremes

de AlinaL in Prajituri, 11 Sep 2011 | 12534 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de cremes (eu le-am cumparat)
  • 10 oua
  • 300 gr. zahar
  • 300 gr. faina
  • 1 l lapte
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • un plic budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Galbenusurile de la cele 10 oua se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat , iar apoi cu faina.  Separat,  amestecam 100 ml de lapte cu praful de budinca si incorporam compozitia in crema obtinuta din galbenusuri, zahar si faina, urmand ca la final sa adaugam si laptele ramas (900 ml).Punem totul pe foc si amestecam continuu pana cand crema se intareste bine de tot (sa stea lingura in ea).

Cat inca e fierbinte , dar am oprit focul, se incorporeaza albusurile batute spuma, dar cate 2-3 linguri o data si amestecam bine !

Turnam crema peste prima foaie, nivelam si punem a doua foaie.

Se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa