Cremes

de AlinaL in Prajituri, 11 Sep 2011 | 12417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de cremes (eu le-am cumparat)
  • 10 oua
  • 300 gr. zahar
  • 300 gr. faina
  • 1 l lapte
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • un plic budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Galbenusurile de la cele 10 oua se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat , iar apoi cu faina.  Separat,  amestecam 100 ml de lapte cu praful de budinca si incorporam compozitia in crema obtinuta din galbenusuri, zahar si faina, urmand ca la final sa adaugam si laptele ramas (900 ml).Punem totul pe foc si amestecam continuu pana cand crema se intareste bine de tot (sa stea lingura in ea).

Cat inca e fierbinte , dar am oprit focul, se incorporeaza albusurile batute spuma, dar cate 2-3 linguri o data si amestecam bine !

Turnam crema peste prima foaie, nivelam si punem a doua foaie.

Se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni