Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

de Bucataras in Dulciuri, 23 Mai 2025 | 128 vizualizari

 

 

Astăzi vă prezentăm rețeta clasică de cremă de zahăr ars, un desert fin și aromat, cu lapte, ouă și caramel delicios. Ușor de preparat acasă, perfect pentru orice ocazie.
Pentru a prepara Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat, ai nevoie de următoarele ingrediente: ouă, zahăr, lapte.

 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat:
  • 8 ouă de găină
  • 150 g zahăr tos
  • 1 litru lapte
  • esență vanilie
  • 200 g zahăr tos pentru caramel
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat:

Cum se prepara Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat:

Pregătește la îndemână un vas rotund, mare, de yena.

Pune 200 gr de zahăr la caramelizat într-o cratiță cu baza lată. Când capătă o culoare aurie închis, toarnă-l repede în tavă și rotește forma astfel încât caramelul să acopere baza și puțin marginile. Lasă-l să se răcească.

Separat, într-un bol mare, bate ouăle cu 200 g de zahăr, un praf de sare și esență de vanilie, până își dublează volumul și se dizolvă bine zahărul.  Adaugă treptat laptele și amestecă ușor (nu bate spumă). În cazul în care se formează spumă, o poți îndepărta cu ajutorul unei spumiere sau poți pune un șervețel de hârtie pe suprafața compoziției care va absorbi bulele formate.

Toarnă compoziția lichidă peste caramelul întărit.

Pune vasul de yena într-o tavă mai mare, cu apă fierbinte (bain-marie).

Coace crema de zahăr ars în cuptorul preîncălzit, la 160°C, timp de aproximativ 50–60 de minute, până se încheagă crema (trebuie să fie fermă, dar ușor tremurată în mijloc).

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă crema la răcit, apoi pune-o în frigider câteva ore (ideal peste noapte).

A doua zi, răstoarnă crema pe un platou. Sosul de caramel topit va curge frumos peste ea. Dacă vrei, o poți orna cu frișcă sau o poți lasă așa, simplă.

Se servește rece. Poftă bună! 😍

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

RODIMUR 1

23.05.2025, 12:27

Musai să fac și eu, că n-am mai gustat așa ceva de foarte mulți ani...

MotanLaOale 1

23.05.2025, 15:29

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu nuci--reteta fara gluten