Crema de zahar ars decorata cu kiwi

de roxanabucataras in Dulciuri, 17 Oct 2011 | 3888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 270 g zahar
  • 1/2 litru lapte
  • 1 plic zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • 2 kiwi  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars decorata cu kiwi:

Pun laptele intr-un ibric sa se incalzeasca putin. Intr-un bol, bat ouale cu 170g de zahar, zaharul vanilinat si un pic de sare, pana se topeste zaharul (eu am folosit telul). Adaug laptele si mai amestec putin cu telul.

Intr-o cratita pun 100g de zahar sa se topeasca pe foc mic. Din cand in cand mai misc cratita, iar cand s-a topit zaharul de tot iau cratita de pe foc si o invart in asa fel incat caramelul acela ce se formeaza din zaharul topit sa se "urce pe pereti" cat se poate de mult, cu mare mare grija. Pun compozitia preparata din lapte, oua si zahar in cratita si o bag la cuptor (la temperatura medie), in tava de cuptor in care pun apa pana la refuz.

Faptul ca va fierbe in apa va face crema de zahar ars sa iasa fina.

O las la cuptor o ora/o ora si 15 minute.

Cand scot crema din cuptor o las sa se raceasca bine dupa care o bag la frigider. E foarte buna rece de la frigider. Tai o felie ca dintr-un tort, pun pe farfurie si decorez cu kiwi.

Curat kiwi de coaja, il spal si il tai feliute pe care le crestez intr-o parte pana la jumatate. Iau 2 feliute si le impreunez chiar unde le-am crestat, sa intre una in alta.

Crema de zahar ars va fi dulce, kiwi acrisor...o combinatie interesanta.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars decorata cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars la cupa