Crema de zahar ars

de Miha in Dulciuri, 9 Apr 2010 | 6239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 5 g amidon
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri zahar pentru caramel
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul, apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand mereu.

Celelalte 4 linguri de zahar se caramelizeaza, dupa care se repartizeaza in vase mici, asezate intr-o tava cu apa calda.

Se toarna compozitia de lapte si se da la cuptor, pana se incheaga. Se lasa la racit (cateva ore la frigider, este ideal), apoi se rastoarna pe platou.

Secretul linguritei de amidon in compozitie nu-l stiam, l-am aflat de la Janet. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Miha 1

12.04.2010, 11:18

Si tu ai nevoie de niste loc in dulapul de la bucatarie?

mariac 1

19.04.2010, 15:47

buna ideie,arata foarte bine

Laly 1

19.04.2010, 23:42

Preferata mea.5 furculite!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

ieri la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]