Crema de zahar ars

de Alexandra Burz in Dulciuri, 22 Feb 2014 | 3586 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru Tati de Valentine's day :)

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 7 oua
  • 500 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • 200 ml frisca lichida naturala
  • 2 capsuni + inimioare pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-o craticioara punem aproximativ 150 gr zahar la caramelizat.

Intr-un bol mixam restul de zahar cu ouale si zaharul vanilat pana se albesc si devine o compozitie spumoasa, dupa care adaugam laptele si amestecam pana la omogenizare.

Inbracam craticioara in caramel, dupa care adaugam compozitia obtinuta mai sus.

Dam la cuptor pentru 30-35 minute. Probam sa vedem daca este inchegata inainte de a o scoate din cuptor.

Lasam la racit de pe o zi pe alta.

Cand s-a racit o rasturnam pe un platou si decoram dupa placul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars