Crema de zahar ars

de ralu_ca in Prajituri, 23 Mar 2013 | 5480 vizualizari

 

Intotdeauna crema de zahar ars o fac de cateva ori pe an.

 

INGREDIENTE

  • 16 linguri zahar
  • 8 oua
  • 1.5 litri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-o cratita de 3 litri se pun 8 linguri zahar si se ard, cu focul mic, pana capata o culoare galbuie. Dupa ce zaharul s-a topit, se rasuceste cratita incet in asa fel incat zaharul caramelizat sa acopere toata cratita, apoi lasam sa se raceasca complet.

Laptele se fierbe si se da deoparte pana ramane caldut.

Intr-un castron mai mare se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta, apoi adaug laptele si albusurile batute spuma. Se amesteca foarte bine si se toarna in cratita in care am ars zaharul. Introducem la cuptor pentru approx 1 ora, se scoate, asteptam sa se raceasca , apoi se tine la frigider.

Este absolut delicioasa! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]