Crema de zahar ars

de jolygina in Prajituri, 6 Noi 2011 | 6498 vizualizari

 

zilele astea as fi mancat o crema de zahar ars asa ca mi-am indeplinit dorinta si nu am mai stat pe ganduri si m-am apucat de treaba

 

INGREDIENTE

  • 5 oua 
  • 1 litru de lapte 
  • 250 g zahar 
  • 6 linguri zahar  pentru caramel 
  • esenta de vanilie 
  • coaja de la o portocala 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Caramelizam zaharul si il intindem foarte bine pe forma in care facem crema .

Dupa care amestecam zaharul cu ouale bine ,adaugam laptele usor si esenta de vanilie si amestecam bine pana s-a topit tot zaharul .

Turnam crema in tava caramelizata si punem tava la cuptor timp de 30-45 de minute ,pana ce vedem ca  s-a legat foarte bine .

Asezam crema in cupe si o lasam la rece vreo 2 ore apoi poate fi servita .

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars pe pat de piscot