Crema de kiwi la pahar

de gaby_duceag in Dulciuri, 20 Apr 2011 | 8954 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Un desert racoros, bun si rapid
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • 3 kiwi
  • zahar vanilat
  • 100 gr ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de kiwi la pahar:

Amestecam intr-un vas ouale cu zaharul si faina .
Adaugam treptat laptele rece.
Topim ciocolata pe baie de abur.
Punem vasul pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa si se desprinde de peretii vasului.
Lasam la racit.
Pasam kiwi usor cu o furculita.
Mixam spuma frisca.

In crema de oua , rece, incorporam usor kiwi si zaharul vanilat, ciocolata topita, rece apoi usor, usor frisca.
Turnam in cupe si dam la rece.
Servim cu sau fara frisca.


ps. daca doriti o crema legata, pentru a umple un tort spre exemplu, adaugati in crema un plic gelatina hidratata in doua linguri de apa, apoi diluata pe baie de abur in 50 ml apa.
Montati un inel de tort de jur imprejurul blatului, turnati crema si dati pentru cel putin 3 ore la rece, apoi scoateti inelul si ornati.

Pentru crema cu gelatina, kiwi-ul trebuie sa dea doua clocote inainte, in doua linguri de apa sau de vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de kiwi la pahar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (29)

adry88 1

31.05.2011, 16:26

Angelina_Elena 1

26.05.2012, 16:49

imi place muult,kiwi e printre fructele mele preferate!

Panacris 1

09.05.2020, 20:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friganele