Crema de chocolate negro con naranja (Crema de ciocolata amaruie cu portocala)

de naomy in Dulciuri, 21 Mar 2012 | 5776 vizualizari

 

De fapt e o super crema, deoarece se face repede si e gustoasa si eschisita.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de ciocolata amaruie de 75% cacao
  • 150 mil frisca lichida de 30% grasime
  • 90 mil de apa fiarta
  • 50 gr zahar brun
  • o jumatate de portocala
  • 1 ou
  • un vf cutit de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de chocolate negro con naranja (Crema de ciocolata amaruie cu portocala):

Stoarcem sucul  de la portocala si razuim coaja si o amestecam cu zaharul brun si o lasam deoparte.Se zdrobeste ciocolata si se pune in blender,separat clocotim apa pe care  o turnam peste ciocolata  si o mixam cateva secunde pana la topire. Apoi treptat adaugam oul, frisca lichida,continutul de la portocala ,sarea si  mai mixam pana la omogenizare cam 1 minut.Cand este gata se da la frigider cateva ore ,dupa care se serveste dupa preferinte ,( ca si umplutura ,sau doar acompaniata de felitute de portocale,se poate sevi si  cu frisca,in functie de gustul fiecaruia).

TIPS-URI

1

Pentru blat ,sau foi ,se dubleaza cantitatea de ingredienta si bineanteles se poate modifica retea ,ex: cu nuca de cocos ,nuca prajita ,migdale etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de chocolate negro con naranja (Crema de ciocolata amaruie cu portocala)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

ieri la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

ieri la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si portocale