Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate

de Merisor in Salate, 8 Ian 2018 | 3498 vizualizari

 

Am luat de la mama niște brânză proaspătă de vaci și m-am gândit să prepar această Cremă de brânză cu hering afumat și roșii deshidratate.
Este foarte bună, mai ales printre aperitivele unei mese festive, servită în diverse coșulete din aluat sau pe pâine prăjită.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză proaspătă, de vaci
  • 50 g unt
  • 50 ml smântână lichidă
  • 50 g hering afumat
  • 3-4 buc. roșii deshidratate
  • sare
  • piper alb
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate:

Punem brânza într-un bol, bine scursă de lichid, dacă are.

Tăiem untul în cuburi mici și îl lăsăm la temperatura camerei să se înmoaie.

Scurgem fileul de hering și îl tocăm mărunt.

Scurgem roșiile deshidratate și le tocăm în cuburi mici, dar urmărim să rămână ușor unse, că e tare gustos uleiul în care sunt conservate.

Peste brânza proaspătă de vaci, adăugăm cuburile de unt și le amestecăm.

Punem untul pentru a obține  mai multă cremozitate.

Adăugăm heringul mărunțit și cuburile de roșii deshidratate și introducem mixerul.

Mixăm ingredientele până obținem o cremă omogenă, pe care o diluăm, treptat, cu smântână lichidă.

Punem smântână până ajungem la textura unei creme de brânză ușor tartinabilă.

Potrivim gustul cu sare și piper alb, măcinat și o dăm la rece, în recipiente cu capac.

Este foarte bună servită cu ceapă roșie, se poate chiar adăuga ceapă tocată în ea.

De asemeni se poate adăuga verdeață tocată: mărar, pătrunjel.

Eu am preferat-o simplă și fiecare o asezonează în timpul servirii cu ce poftește.

TIPS-URI

1

Cu o astfel de cremă de brânză cu hering afumat și roșii deshidratate se pot umple forme de minitarte din aluat sărat, rulouri din aluat, etc.

2

Sau se poate servi în cupe de ardei și cupe de ceapă roșie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu ansoa, naut si rucola