Crema de banane cu lamaie si sos de ciocolata (Crema de platano con limon y toke de chocolate)

de naomy in Dulciuri, 26 Mar 2012 | 4535 vizualizari

 

Este o crema foarte buna, mai bine zis un desert tipic spaniol, usor de facut si aromat (mai ales daca se respecta reteta si se foloseste banana de canarias).

 

INGREDIENTE

  • 4 banane de canarias bine coapte
  • 200 mil frisca de batut
  • 50 gr zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sos de ciocolata
  • 5 patratele ciocolata 75%cacao
  • o lingurita de miere
  • o lingurita de unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de banane cu lamaie si sos de ciocolata (Crema de platano con limon y toke de chocolate):

Curatam bananele si le taiem  si le punem in robot, adaugam zaharul si sucul de lamaie si mixam bine pana se formeaza o crema. Separat batem frisca, mai bine zis (semi-batuta) adica nu-i necesar sa fie batuta de tot:). Cand e gata frisca, adaugam treptat compozitia de banana si amestecam bine, se pune crema in recipiente dupa preferinta si se da la frigider 3-4 ore apoi se serveste cu sos de ciocolata si decoram cu lamaie.

Sosul de ciocolata

Am topit ciocolata in frisca calduta si am luat de pe foc, am adaugat mierea si untul si am amestecat bine. Daca vreti un sos mai gros, adaugati mai multa ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de banane cu lamaie si sos de ciocolata (Crema de platano con limon y toke de chocolate)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins (briose) decorate