Creier de porc pane

de violeta30 in Mancaruri cu carne, 12 Sep 2021 | 5351 vizualizari

 

Reţete de suflet
Îmi place foarte mult creierul de porc în diverse reţete şi îmi aduce aminte de copilărie.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr creier de porc
  • 2 ouă
  • făină
  • pesmet
  • sare
  • ulei pentru prăjit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier de porc pane:

Spălăm creierul prin scufundare într-o sită şi îl lăsăm la scurs, apoi presărăm sare după gust.

Batem ouăle cu sare şi adăugăm făină până devine ca un aluat de clătite.

Luăm câte o bucată de creier, o trecem prin aluat, apoi prin pesmet şi punem la prăjit până se rumeneşte frumos pe ambele părţi.

Scoatem apoi pe şerveţele absorbante.

Se serveşte ca atare sau alături de orice garnitură.

Poftă bună !

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier de porc pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Panacris 1

14.09.2021, 09:24

Rocsi 1

16.09.2021, 19:20

LucianC 1

04.10.2021, 12:15

Îmi cer scuze că intervin la această rețetă, care nu este altceva, decât creier crud, în scoarță de pesmet.
Pentru pregătirea corectă a creierului, trebuiesc urmați obligatoriu, următorii pași:
- se spală creirul,
- se curăță de pielițe,
- se ține în apă cu sare, 20 de minute pentru eliminarea sângelui.
- se fierbe 20 de minute în apă care conține sare, oțet, piper, foi de dafin, morcov, ceapă și a fiert în prealabil 15 minute.
- se portionează se formează și se prăjește
Simplu și sănătos!
Mult succes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu mazare