Crap la cuptor cu sos de rosii

de susu in Peste, 23 Mar 2018 | 7999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 rondele crap, aproximativ 2 kg
  • 300 ml suc de rosii la cutie
  • 200 ml vin alb sec

  • 5 catei mari de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 ramurica cimbru
  • 3 foi de dafin
  • Sare, piper, vegeta
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 legat patrunjel verde
  • Zeama de la o lamaie

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor cu sos de rosii:

Rasnim sare si piper peste peste si lasam vreo 15 minute. Punem zeama de lamaie si mai lasam o ora. Inainte de a pune pestele in cuptor trebuie sa-l aducem la temperatura camerei. Amestecam uleiul cu vinul, sosul de rosii, usturoiul zdrobit, patrunjel tocat, fze de dafin rupte si ceapa felii. Turnam peste peste si dam la cuptorul incalzit. La inceput lasam la 200 ° si cand incepe sa fiarba micsoram la 180 °. Punem mereu cu lingura din sosu de rosii peste peste sa nu se arda. Sosul trebuie sa fie cam pana la jumatatea pestelui. Eu am facut mai mult sos pt ca scade si raman fara mai ales daca e tava intinsa. Am folosit 375 ml vin si 500 ml suc de rosii. Se tine vreo 40-50 min. Servim neaparat cu mamaliga si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]