Crap de Dunare la cuptor

de Constelatialeu in Crap / Caras, 11 Oct 2020 | 3020 vizualizari

 

N-am fost la Dunare, a venit Dunarea la pescarie si-am ''pescuit'' doi crapsani...pe unul l-am prajit, pe celallat l-am masat bine si l-am bata la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 crap de Dunare cca 1 kg ( dupa ce l-am kilarit)
  • 2 linguri de mustar
  • zeama de la 1/2 lamaie mai mica
  • 2 linguri ulei masline
  • piper multicolor macinat
  • sare
  • 1 cana cu apa
  • 2-3 catei de usturoi
  • felii de lamaie fara coaja
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap de Dunare la cuptor:

Am curatat pestele de solzi, i-am scos intestinele, l-am taiat rondele si l-am spalat bine, apoi l-am lasat sa se scurga de apa. Am tregatit un sos din mustar, ulei, zeama de lamaie, sare si piper, am amestecat ca la maioneza, apoi am pus rondelele de peste in sos si am alsat cca 1 ora sa se odihneasca-n sos. Dupa 1 ora am scos rondele l-am asezat intr-o tava, am turnat peste rondele tot sosul din castron, apoi am taiat cateii de usturoi in rondele si i-am pus peste rondele de peste. Am taiat cateva felii de lamaie  si le-am pus in tava, apoi am turnat apa. Am acoperit tava cu folie de aluminiu, am bagat tava in cuptor, cu focul foarte mic, pentru cca 1 si 1/2 ore. Se poate manca asa simplu sau cu o garnitura de cartofi natur si patrunjel verde. Eu l-am savurat doar cu patrunjel verde. E bun atat cald cat si rece. Sa vaeti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap de Dunare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bacalhau á Braga (Cod la cuptor)