Crap cu portocale si broccoli

de mihaelar63 in Crap / Caras, 13 Oct 2015 | 3987 vizualizari

 

Cel putin de doua ori pe saptamana consum peste . Imi place cel proaspat de apa dulce curgatoare . Eu zic ca suntem niste norocosi ca putem sa ne aprovizionam cu asa ceva . De aceasta data am dorit o usoara aroma de citrice dar mai putin puternica ca lamaia . Am apelat la portocala . Coloristic langa acestea sta bine ca si garnitura putin broccoli [ fara multe calorii ;d] .

 

INGREDIENTE

  • 1 crap 1.5kg
  • 1 broccoli -1 kg
  • 1 lingurita turmeric pudra
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 2 portocale
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei masline
  • 50 gr slaninuta
  • 50 gr unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu portocale si broccoli:

  1. Crapul curatat si spalat se incresteaza pe spate si se aseaza intr-o tava .
  2. Se amesteca zeama de la portocale cu sare , ulei ,ghimbir si  turmeric .
  3. Se unge pestele cu acest amestec .
  4. Slaninuta si usturoiul curatat se feliaza si se pune cate o bucatica in fiecare crestatura de pe spatele crapului .
  5. Dati tava la cuptor timp de 45 minute  la cuptor pana incepe sa se rumeneasca [ in functie de cum va coace ].
  6. Intre timp spalati broccoli ,il desfaceti in buchetele si il fierbeti usor in apa sarata [ fara a acoperi oala ] .
  7. Scurgeti broccoli intr-o sita si transferati buchetelele in tava cu peste . Peste fiecare buchetel puneti cate o fasie de unt .
  8. Mai dati tava la cuptor cateva minute pana se topeste untul .
  9. Serviti preparatul cald  decorat cu portocale .

TIPS-URI

1

Broccoli fiert maximum 5-7 minute in apa clocotita cu sare fara capac nu-si pierde culoarea vie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu portocale si broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mirela0911 1

15.10.2015, 13:41

Ce culori si ce bun e!

- Andreea - 1

17.10.2015, 19:15

Niste peste as manca si eu

anca_rm 1

23.10.2015, 11:18

ce-mi place ce si cum gatesti , delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan