Crab umplut

de xana in Fructe de mare, 15 Aug 2013 | 5866 vizualizari

 

Numele in latina e `cancer pagurus` si il gasim pe coasta stancoasa a Atlanticului. Are o carne deosebit de buna, consumandu-se fiert pur si simplu sau umplut.

 

INGREDIENTE

  • un crab(al meu a avut 800gr)
  • 1 ou fiert
  • ceapa
  • conopida in otet dupa gust
  • 3 linguri de maioneza
  • 1 lingura de whisky
  • 1 lingura de ketchup
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crab umplut:

Punem apa si sare(60 gr de sare la litrul de apa) la foc intr-o oala iar cand da in clocot punem crabul si il fierbem timp de 15 minute, apoi il scoatem si-l lasam la racit.

Oul, conopida si ceapa se taie cat se poate de marunt. O lingura de ceapa pentru mine a fost suficient.

Cand crabul s-a racit, il deschidem si alegem carnea alba si icrele portocalii(daca s-a nimerit femela). Piciorusele se crapa cu ajutorul unul ciocanel si se scoate bine carnea din fiecare. Carapacea se spala bine si se da deoparte.

Amestecam bine toate ingredientele,punem sare si piper dupa gust si umplem carapacea. Se da la frigider cel putin jumatate de ora.

TIPS-URI

1

Cand se alege un crab, el trebuie sa fie mai micut si mai greu decat pare

2

Femela e de obicei mai `plina` si ne dam seama dupa abdomenul mai larg, al masculului este mai stramt

Daca ti-a placut reteta noastra "Crab umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (15)

xana 1

16.08.2013, 01:53

Multumesc, Lia. Da, portughezii sunt renumiti pentru retetele lor cu fructe de mare si se gasesc tot timpul proaspete. Eu am incercat de toate si mi-au placut, mai putin `percebes` care par niste gheare de gaina si nu inteleg de ce e o delicatese

Lia_ 1

16.08.2013, 09:40

sa fie la ei cu gheare ... desi cand mergeam in copilarie la tara la bunici, gateau si ghearele si le mai si mancam ca daca asa am pomenit acolo, mi se parea normal;

sunt pline de zgarciuri, la fript imi amintesc ca erau crocante si cred ca imi placeau de bine ce le mancam

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Păstrăv umplut cu capere la cuptor