Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

de Ksenya in Prajituri, 18 Feb 2015 | 6485 vizualizari

 

La fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior http://www.bucataras.ro/retete/placinta-ruseasca-cu-branza-60048.html Am tot zis ca o postez si uite ca ia sosit momentul
Usor de facut si e delicioasa.
Ideala atat pentru micul dejun cat si pentru ceaiul de la ora 5.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 pahare faina proaspat cernuta
  • jumatate pahar zahar
  • jumatate pahar smantana
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • un ou
  • jumatate lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • o jumatate lingurita zahar vanilat
  • Pentru umplutura
  • 350 g. branza de vaci bine scursa si data prin sita/blender
  • 2 linguri zahar
  • o lingura gris
  • albusul de la un ou ,batut spuma
  • o lingura faina
  • 2 linguri smantana
  • jumatate lingurita zahar vanilat (optional)
  • Pentru glazura
  • un galbenus
  • Optinal se pudreaza cu zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cочники-Placinta ruseasca cu branza II:

Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il rasturnam pe o folie, impaturim si-l dam la frigider minim 30 minute. Intre timp pregatim umplutura.

Amestecam pe rand toate ingredientele, la sfarsit adaugam albusul batut spuma. Umplutura e gata.

Aluatul il scoatem din frigider, il intindem pe o planseta, grosime aproximativa a aluatului  0,6 mm, decupam cercuri cu o forma sau cu un bol, eu am folosit ambele variante. Cu o lingura punem umplutura pe o jumatate de cerc, cu cealata jumatate acoperim fara a lipi marginile.

Tapetam o tava cu hartie de copt aranjam placintutele, ungem suprafata cu galbenus si le dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute, la temperatura de 180-200 grade.

Pofta buna! 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cочники-Placinta ruseasca cu branza II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

DIANA B 1

29.03.2015, 09:22

Imi place SOCINIKI Am reusit sa citesc si-n ruseste

Ksenya 1

29.03.2015, 13:19

Diana,ma bucur ca ai reusit si ca ti-au iesit.Acu ca ai si citit....

navidad_2017 1

04.01.2017, 04:02

Daaa, daaa ff buni asa umpluti cu branza! Dar exceptional si aluatul in sine, intins in foaie de cel putin 1 cm grosime, decupat cu paharul de apa si copt simplu, sub forma de biscuiti. Cu ceai negru cu rom si lamaie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat