Cozonecel cu nuca si rahat

de aziz in Dulciuri, 17 Dec 2010 | 4024 vizualizari

 

reteta practic apartine doamnei,, divainbucatarie,, http://www.bucataras.ro/retete/14716/cozonac-cu-nuca.html doar ca eu am injumatatit-o si este excelenta...

 

INGREDIENTE

  • 600gr faina
  • 250m lapte
  • 3 oua+1 ou pt uns cozonacii si pus in nuca
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura drojdie
  • 1/2pachet margarina
  • 200 gr nuca macinata
  • 100gr rahat taiat cubulete
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • un praf sare
  • coaja rasa de la jumatate portocala
  • o lingura cacao
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonecel cu nuca si rahat:

 in primul rind ingredientele trebuie sa fie caldute sau cel putin la temperatura camerei. Se despart albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu zaharul pina devin cremoase si zaharul nu se mai simte. Albusurile se bat spuma ca la bezea. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte cald. Facem o gaura in mijlocul fainii unde turnam drojdia cu lapte si amestecam cu putina faina de pe margini, asta fiind maiaua. Se lasa la crescut cam 20 minute. Apoi galbenusurile se amesteca cu albusurile usor cu lingura . Incorporam crema in faina.Praful de sare se amesteca cu faina in prealabil .Se adauga coaja rasa de portocala ,esenta de vanilie si restul de lapte se incorporeaza usor, usor in timp ce framintam . Margarina se incalzeste si se adauga treptat in timp ce framintam pina cind aluatul nu se mai lipeste de miini. Se acopera si se lasa la crescut. Eu cred ca am lasat cam 40 minute.

Intre timp pregatim nuca:nuca macinata +3 linguri zahar+esenta vanilie+albus de ou+esenta rom (eu nu am pus)+cacao si obtinem crema de nuca.

Cind aluatul a crescut il impartim in doua (daca tavile sint micute daca sint tavi mari iese doar un cozonac) Intindem foaie din aluat punem crema de nuca si bucatele de rahat rulam si punem in tava. Lasam la crescut inca 15 minute.Galbenusul de ou il facem spuma si ungem cozonacul dam la cuptor 160 grade si cel mai sigur facem testul scobitorii. Cind sint gata facem un sirop din jumatate pahar de apa fierbinte si 4 linguri de zahar si ungem cozonacii si ii mai lasam citeva minute in cuptor.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonecel cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

lilik 1

18.12.2010, 09:59

ce pofta mi-eeee.....abia astept sa fac si eu

MotanLaOale 1

20.12.2010, 08:43

bun bun

aziz 1

20.12.2010, 16:30

nimic nu se compara cu acest deliciu cozonacul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac brad de Craciun