Cozonac moldovenesc

de marcela1979 in Prajituri, 18 Oct 2012 | 7617 vizualizari

 

Cum la soacra mea de 14 octombrie e Hramul Sfintei Cuvioase Paraschieva nu se putea sa lipseasca cozonacii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • drojdie 1 cub
  • 100 ml ulei
  • lapte caldut
  • sare 1 varf de cutit
  • coaja rasa de la o lamaie
  • pt. umplutura:
  • 200 gr nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr rahat
  • esenta de rom
  • 250 gr biscuiti
  • putin lapte
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac moldovenesc:

Aluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam galbenusurile frecate cu zahar, sarea si coaja rasa de lamaie si incepem sa framantam adaugand cate putin lapte caldut pana cand se dezlipeste aluatul de pe mana. La urma adaugam cate putin ulei si framantam pana se termina uleiul. Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana aluatul isi dubleaza volumul.

Pregatim umplutura astfel: nuca se macina, biscuitii se zdrobesc, rahatul se taie cubulete. Se amesteca nuca macinata, biscuitii zdrobiti, rahatul, cacaoa, esenta de rom  si laptele.

Cand a crescut se imparte aluatul in 2. Se intinde foaie mai groasa, se pune umplutura si se ruleaza din ambele parti pana la jumatate .Se aduna la capete si se pune in tava unsa cu ulei.

Intre timp se incalzeste cuptorul, se ung cozonacii cu albus de ou si se dau la cuptor. Cand sunt gata se scot si se taie felii doar dupa ce s-au racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac moldovenesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz