Cozonac cu rahat si ciocolata

de divainbucatarie in Dulciuri, 22 Dec 2010 | 5172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina,
  • 100 g unt topit,
  • 3 oua + 1 ou pentru uns,
  • 150 ml lapte,
  • 170 g zahar + zahar pentru tapetat,
  • coaja de la 1 portocala,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 26 g drojdie proaspata,
  • 100 g rahat,
  • 100 g ciocolata
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si ciocolata:

Pentru inceput dizolvam drojdia în lapte caldut. Incorporam apoi zaharul si ouale si amestecam. Adaugam coaja rasa de la portocala, esenta de vanilie si untul topit. Turnam continutul peste faina si amestecam. Daca este nevoie mai adaugam faina, astfel incat sa obtinem un aluat mai moale, neted si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam aluatul sa creasca cam 30 de minute.

Impartim aluatul in 2 si il intindem. Presaram rahat si ciocolata si apoi rulam.

Strangem capetele astfel incat sa nu iasa rahatul. Punem aluatul in tava si il mai lasam inca 15 minute sa dospeasca, il ungem cu un ou batut si presaram zahar tos, apoi il dam la cuptor pentru 45 de minute la 180°C.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

ieri la 10:09

Prăjitura Snickers - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 09:12

Maioneza de casa - Reteta simpla si rapida

pe 05.12 la 14:38

Negresa de post cu nuci - Reteta simpla si gustoasa

pe 05.12 la 11:01

Tort diplomat cu pișcoturi - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 05.12 la 08:03

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]