Cozonac cu rahat (de post)

de oana_pisicutza16 in Mancaruri de post, 7 Apr 2012 | 12517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 4 linguri zahar
  • Un plic de drojdie
  • Un plic de praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasa de lamiae
  • O cana de apa calduta
  • 4 linguri de ulei
  • Un praf de sare
  • 200 g rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat (de post):

Intr-un vas adanc se pune faina si celelalte ingrediente, se framanta pana se obtine un aluat nelipicios

Se unge aluatul cu ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul

Se intind doua foi si se pune rahat peste ele, se ruleaza si se impletesc

Se aseaza in tava de cozonac si se mai lasa putin la dospit

Se unge cu apa cu zahar si se baga in cuptorul preincalzit

Se lasa la cuptor la foc mediu pana se rumeneste coaja (se lovte putin coaja si cand suna a gol e copt)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:28

frumos a iesit

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 17:33

multumesc elena

Georgiana78 1

01.08.2012, 10:54

Este minunat!Am sa il incerc cu siguranta! Bun-bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]